Άρθρα

 

 
 

Άρθρο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου- Διαλείπουσα νηστεία & απώλεια βάρους

 
Η παχυσαρκία είναι μια ασθένεια που πλήττει ολοένα και περισσότερο τον παγκόσμιο πληθυσμό προκαλώντας προβλήματα στην δημόσια υγεία. Η πιο βασική στρατηγική μείωσης του σωματικού βάρους είναι ο περιορισμός της θερμιδικής πρόσληψης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε Περισσότερα...
 

Άρθρο Ιουλίου - Αυγούστου: Σταφύλι το θαυματουργό!

 
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο που προσφέρεται σε ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων. Συλλέγεται κατά την τελική φάση της αμπελοκομίας (τρύγος) οπότε το βρίσκουμε τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ως καρπός είναι γνωστός από την αρχαιότητα: παραστάσεις σε τοίχους που απεικονίζουν ανθρώπους να καλλιεργούν αμπέλια και να μαζεύουν σταφύλια χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού (2.500π.Χ.!).

Διαβάστε Περισσότερα...
 

Άρθρο Μαίου-Ιουνίου- Αποφύγετε 4 σκέψεις παγίδες & πετύχετε τους στόχους άσκησης σας

 
Αν και εσείς προσπαθείτε να χάσετε βάρος τότε θα γνωρίζετε ήδη ότι η έναρξη κάποιου προγράμματος άσκησης θα κάνει την προσπάθεια σας πιο εύκολη. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα πιο δραστήρια άτομα έχουν πάντα καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος.

Διαβάστε Περισσότερα...
 

Άρθρο Μαρτίου- Απριλίου: Απώλεια Βάρους κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής

 
Η περίοδος της Σαρακοστής καλύπτει το χρονικό διάστημα από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι το Μ. Σάββατο. Κατά την περίοδο αυτή εφαρμόζεται η νηστεία, της οποίας το κυριότερο χαρακτηριστικό όσον αφορά τη διατροφή είναι η αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης – κυρίως το κρέας.

Διαβάστε Περισσότερα...
 

Άρθρο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου: Γρήγορα & νόστιμα γεύματα για την κάλυψη της πείνας

 
Μία ισορροπημένη δίαιτα είναι έτσι σχεδιασμένη ούτως ώστε να χάνονται κιλά και να υπάρχει κορεσμός. Κάποιες μέρες όμως μπορεί να τύχει το αίσθημα της πείνας να είναι έντονο. Συνήθως η αιτία στο 90% των περιπτώσεων είναι ότι έχουν γίνει αλλαγές στο διαιτολόγιο που σας έχει δοθεί.

Διαβάστε Περισσότερα...
 

Άρθρο Δεκεμβρίου - 5 Συμβουλές για να διατηρήσετε το βάρος σας τα Χριστούγεννα

 
Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα… όλοι κάνουμε σχέδια για τις γιορτές οργανώνοντας συναντήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πλανάται όμως η σκέψη αν οι γιορτές θα τελειώσουν προσδίδοντάς μας περιττά κιλά ή αν θα διατηρήσουμε το σωματικό μας βάρος...

Διαβάστε Περισσότερα...
 

Άρθρο Νοεμβρίου - Απώλεια Βάρους στην Εμμηνόπαυση

 
Μετά την ηλικία των 40 ετών η αναπαραγωγική ικανότητα της γυναίκας μειώνεται σταδιακά έως την ηλικία των 50 ετών όπου παύουν τελείως οι μηνιαίοι κύκλοι. Η μεταβατική περίοδος ονομάζεται κλιμακτήριος και πολλοί την αποκαλούν τον αντίποδα της εφηβείας ενώ μετά έρχεται η εμμηνόπαυση.

Διαβάστε Περισσότερα...