Απώλεια Βάρους

 

 
 

1η Επίσκεψη:

 
Στην 1η επίσκεψη γίνεται μια πλήρης λήψη ιατρικού, φαρμακευτικού και διατροφικού ιστορικού. Εν συνεχεία, γίνονται οι παρακάτω μετρήσεις: δείκτης μάζας σώματος, βάρους καθώς και λιπομέτρηση όπου υπολογίζεται το ποσοστό λίπους και μυών, ο βασικός μεταβολισμός, τα επίπεδα σπλαχνικού λίπους, η μεταβολική ηλικία και τα επίπεδα ενυδάτωσης ( όλα συμπεριλαμβάνονται μέσα στην τιμή της 1ης συνεδρίας). Τέλος, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τις αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, τις διατροφικές προτιμήσεις του διαιτώμενου και τις καθημερινές του υποχρεώσεις συντάσσεται το εξατομικευμένο διαιτολόγιο.
 

Επόμενες Συνεδρίες:

 
Στις επόμενες συνεδρίες γίνεται κάθε φορά μέτρηση του βάρους και του Δείκτη Μάζας Σώματος και πραγματοποιείται αλλαγή του προγράμματος διατροφής ανάλογα με την ανταπόκριση του οργανισμού. Σε κάθε επίσκεψη δίνεται νέο διαιτολόγιο με διαφορετικά τρόφιμα. Τα διαιτολόγια σχεδιάζονται πάντα σύμφωνα με τις συστάσεις διεθνών φορέων υγείας.

Καθόλη τη διάρκεια των συνεδριών συζητούνται απορίες που μπορεί να προκύψουν. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην πρόληψη των υποτροπών καθώς και στην έγκαιρη αντιμετώπιση τους όταν συμβούν. Όταν χαθούν τα αρχικά κιλά σταδιακά εντάσσονται και τρόφιμα με υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο στη διατροφή ούτως ώστε να εκπαιδευτεί ο διαιτώμενος στη διαχείριση τους. Στόχος μας είναι με το τέλος της θεραπείας να μπορεί να διατηρηθεί μακροχρόνια ένα χαμηλό σωματικό βάρος με μία όμως διατροφή που θα περιλαμβάνει όλα τα τρόφιμα.
 

Διατήρηση Βάρους:

 
Όταν τελειώσουμε τη θεραπεία και φτάσετε στο επιθυμητό βάρος τότε δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες για τη διατήρηση του σε βάθος χρόνου. Συνίσταται να γίνονται κάποιες επισκέψεις μέσα στο επόμενο έτος προκειμένου να ελέγχετε την πορεία σας.

Μετά την ολοκλήρωση της απώλειας βάρους μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα της διατροφικής εκπαίδευσης.
 
 
 
 
 
Εξοπλισμός
 
Ζυγαριά SECA: Μετράει με απόλυτη ακρίβεια το βάρος του σώματος καθώς και τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ)- πρόκειται για ένα εργαλείο που μας επιτρέπει μια πιο αξιόπιστη αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης.

Λιπομέτρηση: Η ανάλυση σύστασης του σώματος γίνεται, χρησιμοποιώντας την τελευταία προηγμένη τεχνολογία – την ανάλυση βιοηλεκτρικής αντίστασης (BIA). Πραγματοποιείται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη. Οι μετρήσεις που γίνονται είναι οι εξής: ποσοστό λίπους και κιλά λίπους στο σώμα σας ,κιλά της μυϊκής μάζας, βάρος των οστών, επίπεδα ενυδάτωσης ( % των υγρών του σώματος), είδος σωματότυπου, Βασικός μεταβολικός ρυθμός, μεταβολική ηλικία και επίπεδα σπλαχνικού λίπους.

Δερματοπτυχόμετρο Harpenden: Μία συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος υπολογισμού του ποσοστού λίπους είναι η μέτρηση των δερματικών πτυχών με τη χρήση δερματοπτυχόμετρου. Το γραφείο μας διαθέτει το δερματοπτυχόμετρο Harpenden- το δερματοτυχόμετρο με τη μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία. Η μέθοδος βασίζεται στη μέτρηση του πάχους μιας δερματικής πτυχής σε διάφορα σημεία του σώματος. Αφού λοιπόν μετρηθεί το πάχος των δερματικών πτυχών οι μετρήσεις μπορούν να μεταφραστούν σε ποσοστό λίπους με τη χρήση των κατάλληλων εξισώσεων. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται κυρίως σε παιδιά.

Προπλάσματα τροφίμων: Είναι αληθοφανή μοντέλα τροφίμων που έχουν το πραγματικό μέγεθος των τροφίμων που απεικονίζουν. Είναι πολύ χρήσιμα μιας και δείχνουν άμεσα την ακριβή ποσότητα του κάθε τροφίμου.