Εξοπλισμός

 

 
 
 

Ζυγαριά SECA

 
 
Οι μετρήσεις βάρους στο γραφείο μας γίνονται με ζυγό SECA υψηλής ακρίβειας, αξιοπιστίας και επαναληψιμότητας.

Ο ζυγός είναι σύμφωνος με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς ανταποκρίνεται στον νόμο περί ιατρικών προϊόντων (93/42/ΕΟΚ, 2007/47/ΕΚ, 2009/23/ΕΚ) σε αντίθεση με πολλούς ζυγούς που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές για να χρησιμοποιηθούν σε ιατρικούς χώρους.

Η SECA είναι γερμανική εταιρεία με τεχνογνωσία >50 ετών σε ζυγούς ακριβείας και θεωρείται παγκοσμίως μία από τις καλύτερες εταιρείες κατασκευής μηχανημάτων μέτρησης.
 
 
 
 
 
 
 

Λιπομέτρηση

 
 
Για την ανάλυση σύστασης σώματος χρησιμοποιείται ΠΟΛΥΣΥΧΝΟΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ tanita. Οι λιπομετρητές tanita είναι αναγνωρισμένοι για τον υψηλό συντελεστή συσχέτισης τους με τις ‘’χρυσές’’ μεθόδους αναφοράς για την ανάλυση της σύστασης του σώματος (DEXA, Dilution Method, MRI). Στο γραφείο μας το μηχάνημα που υπάρχει είναι πολυσυχνοτικό δλδ μετράει τα αποτελέσματα σε 2 συχνότητες ρεύματος σε αντίθεση με τους λιπομετρητές που κυκλοφορούν οι οποίοι είναι συνήθως μονοσυχνοτικοί. Οι μονοσυχνοτικοί λιπομετρητές έχουν σημαντικά χαμηλότερο συντελεστή συσχέτισης με τις προαναφερθείσες μεθόδους αναφοράς γεγονός που καθιστά τα αποτελέσματα λιγότερο αξιόπιστα.Οι μετρήσεις που γίνονται είναι οι εξής: Ποσοστό λίπους και κιλά λίπους στο σώμα σας, κιλά της μυϊκής μάζας, βάρος των οστών, επίπεδα ενυδάτωσης, είδος σωματότυπου, βασικός μεταβολικός ρυθμός και επίπεδα σπλαχνικού λίπους.
 
 
 
 
 
 
 

Προπλάσματα τροφίμων

 
Είναι αληθοφανή μοντέλα τροφίμων που έχουν το πραγματικό μέγεθος των τροφίμων που απεικονίζουν. Είναι πολύ χρήσιμα μιας και δείχνουν άμεσα την ακριβή ποσότητα του κάθε τροφίμου.