Βιογραφικό Σημείωμα

 

 
 
 
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Σηφακάκη Μελίνα
 
 
 
Το Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο ‘’ΜΕΤΑΒΟΛΙΖΕΙΝ’’ λειτουργεί από το 2007. Υπεύθυνη είναι η διαιτολόγος-διατροφολόγος κα Μελίνα Σηφακάκη με εμπειρία 15ετών στην παρακολούθηση ατόμων με προβλήματα βάρους.

Η κα Σηφακάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε με ΑΡΙΣΤΑ από την ελληνογαλλική σχολή Πειραιώς ‘’Jeanne d’ Arc’’ και το 2000 εισήχθη τρίτη στο τμήμα επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης εφαρμοσμένης Διαιτολογίας- Διατροφής με επίδοση ΑΡΙΣΤΑ.
 
 
 
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Η επαγγελματική της δραστηριότητα ξεκίνησε το 2005 όταν εργάστηκε ως κλινικός διαιτολόγος στο ιατρείο παχυσαρκίας και σακχαρώδους διαβήτη του ενδοκρινολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός (ΝΕΕΣ- Κοργιαλένειο-Μπενάκειο).

Από τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο την κλινική εκπαίδευση φοιτητών σε διάφορα νοσοκομεία (ΑΤΤΙΚΟΝ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΝΕΕΣ).

Το 2006 συνεργάστηκε με την Α’ Καρδιοχειρουργική Κλινική του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου όπου πραγματοποιήθηκε μελέτη με αντικείμενο τη διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών ασθενών με στεφανιαία νόσο.

Από το 2007 είναι υπεύθυνη του Επιστημονικού Διαιτολογικού Κέντρου ‘’ΜΕΤΑΒΟΛΙΖΕΙΝ’’.

Η κα Σηφακάκη έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων ενώ τμήμα του ερευνητικού της έργου έχει παρουσιαστεί σε αρκετά από αυτά. Ενημερώνεται συστηματικά για τις εξελίξεις στο χώρο της διαιτολογίας, της φυσιολογίας και του μεταβολισμού. Παράλληλα αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

  • Διατροφικές συνήθειες και παράγοντες καρδιοαγγειακού κινδύνου σε ασθενείς με Στεφανιαία Νόσο (2007)
  • Μηχανισμοί Ρύθμισης της Πρόσληψης Τροφής (2006)
  • Κόκκινο Κρασί & Ενδοθηλιακή Λειτουργία στη Στεφανιαία Νόσο (2004)

ΣΥΝΕΔΡΙΑ (Ενδεικτική Αναφορά):

  • 13o Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & 2ο Συνέδριο Κλινικής Διαιτολογίας
  • 1η Ημερίδα ΕΔΔΕ – Διαχείριση Σωματικού Βάρους & Σύγχρονα Θέματα Διαιτολογίας
  • 10ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας
  • 4o συνέδριο Ωνασσείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου
    Chronic consumption of alcohol increases the risk of short-term cardiac events in patients who had an open-heart surgery.Lysikatou A., Panagiotakos D., Sifakaki M., Manginas A., Kottiou M., Vassilaki O., Stavridis G., Alivizatos P., Cokkinos D.
    The effect of physical activity on the risk of short-term cardiac events in patients who had an open-heart surgery. Lysikatou A., Panagiotakos D., Sifakaki M., Manginas A., Kottiou M., Vassilaki O., Stavridis G., Alivizatos P., Cokkinos D.
  • Ημερίδα της ελληνικής εταιρείας λιπιδιολογίας και αθηροσκλήρωσης
    Η αυξημένη κατανάλωση ψαριών και η μείωση του άγχους μειώνουν τη συστολική πίεση στους διαβητικούς τύπου 2.Σηφακάκη Μ., Τάμπαλης Κ., Ιωάννου Μ., Ναλμπάντη Α., Σκούμας Ι., Παναγιωτάκος Δ., Πίτσαβος Χ., Στεφανάδης Χ.
  • 27ο πανελλήνιο καρδιολογικό συνέδριο
    Η χρόνια έκθεση σε παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς μέσα σε 30 ημέρες από την εγχείρηση. Λυσικάτου Α., Παναγιωτάκος Δ., Σηφακάκη Μ., Μαγγίνας Α., Καριοφύλλης Π., Βασιλάκη Ο., Σταυρίδης Γ., Αλιβιζάτος Π., Κόκκινος Δ.